Woensdag namen Wouter van Assendelft, voorzitter van de Stichting Toeristische Promotie Langedijk en wethouder Jan Piet Beers als eersten het Toeristisch Overstappunt (TOP) in Langedijk in gebruik. Het TOP-bord geeft informatie over fiets-, wandel- en vaarroutes, horeca en bezienswaardigheden. Wethouder Beers: “Je waant je toerist in eigen land. De TOP’s nodigen uit om vaker op stap te gaan en de eigen regio opnieuw te ontdekken.”

“De TOP laat zien wat we als Langedijk allemaal aan toeristen te bieden hebben”, zegt Van Assendelft. “De TOP staat vlakbij het Museum BroekerVeiling, een prachtige bezienswaardigheid. En als je hier een fluisterbootje huurt, kun je langs het Oosterdelgebied en vervolgens het Rijk der Duizend Eilanden invaren, het Walhalla van Langedijk, dat iedereen een 'wow'-moment bezorgt. Zelfs mensen uit de directe omgeving zijn vaak verbaasd over hoe mooi het hier is. De schoonheid van onze gemeente kunnen we niet vaak genoeg onder de aandacht brengen.”

Deze maand zijn in de regio's Alkmaar, Midden-Kennemerland en Laag-Holland elf borden geplaatst, gesubsidieerd door de Provincie en betrokken gemeenten. De horeca- en toerismebranche werkte mee aan de invulling. Wethouder Beers: “De TOP is opnieuw een voorziening, waarmee we als gemeente samen met ondernemers het toerisme in Langedijk naar een hoger level tillen.”

In de loop van de zomer worden nog dertien TOP’s geplaatst, zodat er een dekkend netwerk ontstaat in de provincie. Een TOP-bord bij Sportpaleis Alkmaar werd dinsdag onthuld.

Foto: Wouter van Assendelft (l) en wethouder Jan Piet Beers.
Pin It
Bekeken: 2986x
https://ee.itk.ac.id/data/