Vanaf 1 juli moeten brommers en scooters met een geel kenteken in Heerhugowaard verhuizen van het fietspad naar de rijbaan en spoedig volgt gemeente Langedijk. De twee gemeenten volgen hiermee landelijke regelgeving, die verwarring en gevaarlijke situaties op het fietspad moet wegnemen. Een voordeel voor hen is dat ze straks 45 km/u mogen rijden, tegenover hooguit 30 km/u op het fietspad.

Brommers rijden straks op alle 50 km/uur wegen in Heerhugowaard en Langedijk op de rijbaan. In Heerhugowaard betekent het dat bromfietsers vanaf 1 juli op een aantal extra wegen mogen rijden: de Krusemanlaan, Westtangent en Zuidtangent. De invoering in Langedijk vindt iets later plaats, omdat de borden nog niet zijn geplaatst. Tot die tijd moeten bromfietsers de huidige bebording volgen. In Langedijk geldt de nieuwe regel onder andere op de Uitvalsweg, Westelijke Randweg en Twuyverweg. Op 60 km/u wegen buiten de bebouwde kom mag ook gebromd worden. Dus in principe rijdt de bromfietser altijd op de rijbaan, tenzij anders is aangegeven.

Wie vanaf 1 juli op het fietspad bromt, riskeert € 95 boete met € 9 administratiekosten. Meer informatie op heerhugowaard.nl/brommer.
Pin It
Bekeken: 4102x
https://ee.itk.ac.id/data/