Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds. De koning brengt op dinsdag 6 juni een bezoek aan ‘Het Behouden Huis’ in Oudkarspel. Dit buurthuis is gerealiseerd door stichting Hart van Oudkarspel, dat voor de derde keer meedoet met de Oranje Fonds Collecte. De collecte vindt dit jaar plaats van 6 tot en met 11 juni.

‘Het Behouden Huis’ is een voormalig schoolgebouw uit 1883 en is, met behulp van het bewonersinitiatief Hart van Oudkarspel, behouden gebleven als cultureel erfgoed. Met steun uit de gemeenschap is het gebouw opgeknapt en ingericht als onderkomen voor verenigingen uit de buurt. Er worden door vrijwilligers ook allerlei activiteiten georganiseerd zoals het huisdiner, yoga, schilderen en kinderdisco.

Van 6 tot en met 11 juni gaan op 1.500 plekken in het land organisaties op pad om te collecteren. Alle stichtingen en verenigingen kunnen meedoen. De helft van de opbrengst is voor de eigen organisatie, de andere helft besteedt het Oranje Fonds aan sociale initiatieven in dezelfde provincie. In de twee voorgaande jaren werd telkens een bovengemiddeld bedrag ingezameld door Hart van Oudkarspel. (foto: behoudenhuisoudkarspel.nl)
Pin It
Bekeken: 3371x
https://ee.itk.ac.id/data/