Eind 2015 ging de raad van Langedijk akkoord met het plan "Voorburggracht 224". Het plan omvat het bouwen van een nieuwe Vomar supermarkt met erboven twaalf woningen en ernaast detailhandel. Het plan werd door de raad goedgekeurd met 12 tegen 8 stemmen.

Deen wilde zich er ook vestigen en bood twee ton meer, desondanks is de gemeente toch een exploitatieovereenkomst aangegaan met de Vomar. Deen heeft nog een beroep ingesteld tegen het bestemmingsplan maar deze werd in juni 2016 ongegrond verklaard door de Raad van State. Inwoners verbaasden zich over deze beslissing en Bart Muurling van de Burgerrekenkamer Langedijk deed een verzoek tot inzage van de overeenkomst tussen de gemeente en Hoorne Vastgoed, de vastgoedtak van de Vomar.

Hij is namelijk in de veronderstelling dat er sprake is van een belangenverstrengeling. Ger Nijman, fractievoorzitter van Dorpsbelang Langedijk stemde destijds namelijk in met de vestiging van de Vomar op deze plek, hierdoor kwam Deen buitenspel te staan. Het pand waar één van de twee Deen supermarkten nu gevestigd is aan de Dorpsstraat, is in bezit van de familie Nijman. Deen wilde zich graag op de Voorburggracht vestigen zodat zij de twee huidige winkels, die op 400 meter van elkaar liggen, samen kunnen voegen, zo werd gezegd. Dit zou betekenen dat Deen de locatie aan de Dorpsstraat zou verlaten en familie Nijman zonder huurder zit.

Op de website van Dorpsbelang Langedijk is nu te lezen dat Nijman, die zich gelasterd voelt, zich afvraagt hoe het onderzoek van Muurling vordert. Hij meldt dat het onderzoek nu al vijftien maanden duurt en dat er nog geen resultaten bekend zijn. Ook schrijft hij dat de de samenvoeging van twee Deen supermarkten nergens beschreven staat en dat Deen dus mogelijk het pand aan de Dorpsstraat niet zou verlaten. Dan zou er al helemaal geen reden tot de verdenking van belangenverstrengeling zijn, maar dat laatste ontkent hij hoe dan ook. De reden, volgens Nijman, dat de raad voor de Vomar heeft gekozen is dat de gemeente al vanaf 2012 in gesprek was met Hoorne Vastgoed. In mei 2015 werd de exploitatieovereenkomst getekend. Pas in juli 2015 deed Deen een schriftelijke bieding. Ze waren dus te laat. (foto: googlemaps)

 

Pin It
Bekeken: 4618x
https://ee.itk.ac.id/data/