Sinds enkele weken is in de gemeente Langedijk een nieuwe wijkagent werkzaam. Het gaat om Anne-Kees Meines, tot voor kort werkzaam als wijkagent in het gebied van de voormalige gemeente Harenkarspel. Anne-Kees koos voor een loopbaan waarbij hij veel met mensen in contact zou komen en waarin hij iets voor de maatschappij kon betekenen. Dat werd de politie.

Over zijn nieuwe functie zegt Anne Kees: ‘Ik was na negen jaar Harenkarspel aan een nieuwe uitdaging toe. Ik kende de mensen en hun problemen en wilde eens verderop kijken. Natuurlijk zijn mijn oude en mijn nieuwe gebied vergelijkbaar. Beide hebben een relatief rustig plattelandskarakter. Heel anders dan bijvoorbeeld de Randstad. Toch mag je het werk hier nooit onderschatten, want ook hier heb je ingrijpende gebeurtenissen en incidenten waar veel persoonlijk leed bij komt. Dat zijn dan ook de zaken die je bijblijven.’

Anne Kees is niet de enige wijkagent in Langedijk. Hij gaat hier nauw samenwerken met wijkagente Sandra Hof. Samen vormen zij de oren en ogen in een buurt. Inwoners zijn daarom van groot belang voor wijkagenten, zij kunnen samen met de wijkagent werken aan de veiligheid in een wijk. Het is dan ook van groot belang om informatie te delen met de wijkagent. Bijvoorbeeld een melding van een verdacht persoon in de straat of het doen van aangifte bij een gestolen fiets, vernielingen of inbraak.

Informatie over uw wijkagenten is hier te vinden, Benieuwd naar de werkzaamheden van Anne Kees? Kijk dan eens op Twitter.

Bekeken: 7719x