Dinsdag 4 april 2017 werd in De Roode Leeuw te Zuid-Scharwoude de finale gespeeld van het clubkampioenschap van Kolfvereniging Op Maat uit Zuid-Scharwoude.

Maar liefst acht spelers haalden de 100 punten grens. De top drie bestond uit Richard Groot (104 punten), Hans Tromp (106 punten) en Dick Beers (112 punten). Zij moesten daarom als laatste drie de baan in. Hiervoor waren al een aantal goede scores neergezet. Jack Arends werd namelijk zesde met in totaal op 152 punten. Peter Beers behaalde 153 punten en werd daarmee vijfde. Hans de Rijcke behaalde ook 153 punten, hij werd vierde. De hoogste drie bleven over om de beslissing in de top compleet te maken.

Dick Beers had een stroeve start met 2x6, waardoor hij zijn voorsprong van 6 punten kwijt was. Hans Tromp en Richard Groot gaven elkaar geen duimbreed toe in de scores. Zij sloegen beiden een prachtige partij van 54 punten.
Daardoor behield Hans Tromp zijn voorsprong van twee punten en werd daarmee verdiend Kampioen 2017 van Op Maat met 160 punten.

Pin It
Bekeken: 4324x
https://ee.itk.ac.id/data/