Op 12 maart 2012 zag Stichting Babyspullen officieel het levenslicht op de zolderkamer van oprichtster Marjolijn Hermus. Vijf jaar later is de Heerhugowaardse stichting uitgegroeid tot een professionele organisatie die tot nu toe 6.726 babystartpakketten heeft verstrekt aan aanstaande ouders.

In deze pakketten zit alles wat ouders nodig hebben voor de verzorging van hun kindje tot het ongeveer twee jaar is. "Eén op de negen kinderen in Nederland groeit op in armoede. In grote steden is dat zelfs één op de vier. Hoewel er de laatste tijd steeds meer aandacht is voor kinderarmoede, worden de jongsten hierbij vaak over het hoofd gezien", aldus Marjolijn Hermus. Gemeenten en het Rijk richten zich vooral op kinderen van 4 tot 18 jaar, maar nou juist in de eerste jaren wordt een hechte band tussen ouders en kind gebouwd. Dat gaat beter als ouders minder stress hebben over aankoop van babyspullen.

"Bij gemeenten en landelijke overheid, maar ook bij de Kinderombudsman brengen wij deze groep actief onder de aandacht", vertelt Hermus vol passie. "Wij pleiten voor een praktische en gerichte aanpak. Een eerste stap is dat ieder kind dat in armoede wordt geboren een babystartpakket zou moeten krijgen."

De stichting zag eigenlijk al voor 2012 het levenslicht, toen Hermus bij het opgroeien van tweede baby steeds meer spullen overhield. Dit terwijl ze bij de eerste nog hulp nodig hadden om babyspullen te verzamelen. "We hebben al veel bereikt, maar we zijn er nog lang niet!", zegt Hermus. "We zijn enorm dankbaar voor alle meer dan 140 vrijwilligers en de giften, zowel financieel als in natura. Zonder deze steun kunnen wij al deze kinderen niet helpen".

Neem een kijkje op stichtingbabyspullen.nl.

Pin It
Bekeken: 2739x
https://ee.itk.ac.id/data/