Het bestemmingsplan voor Veilingterrein Oost in Noord-Scharwoude moet worden aangepast. Klaas Bruin van Klaas Bruin Staal- en Machinebouw (KBS) vreest dat bewoning zo dichtbij het bedrijf zijn omzet zal schaden en hij vindt het ook gevaarlijk. Hij stapte naar de Raad van State. Deze stelde hem woensdag deels in het gelijk, meldt het NHD. Twee wooncomplexen staan te dichtbij gepland. De gemeente krijgt vier weken voor een aangepast plan en moet € 1.000 aan proceskosten vergoeden.

 

De gemeenteraad (op GroenLinks na) ging op 31 mei 2016 akkoord met het bestemmingsplan Veilingterrein Oost. Zoals aangekondigd, stapte KBS naar de rechter. Bruin gooide zijn bezwaar op overtreding van milieunormen vanwege de ongezonde lasdampen en zijn gasflessendepot. Een en ander zou minimale afstanden van 50 en 125 meter tussen zijn bedrijfsvorm en bewoning dicteren. Die afstand is in het plan soms niet meer dan 20 à 30 meter. Klaas Bruin kreeg gelijk wat betreft de '50 m-contour’.

Bruin wilde KBS de afgelopen jaren best verhuizen maar de gemeente en ook ontwikkelaar BPD stopten de stroeve onderhandelingen over de verkoopprijs. Dit ondanks een intentieverklaring. Inmiddels is Bruin 65 jaar en pensioen lonkt, maar niet met tonnen euro's minder dan de taxatiewaarde van het bedrijf. Tegen het NHD zei hij in mei 2016 al niet het onderste uit de kan te willen, maar gewoon een 'redelijk bedrag, plus onkosten'.

Er was ook nog een bezwaar van Siem Smet. Het perceel van KBS zou ten onrechte een bedrijfsbestemming gekregen hebben, mede doordat er niet veel bedrijvigheid meer zou zijn. Hij kreeg van de Raad van State nul op het request.

Pin It
Bekeken: 4567x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/