Langedijk Centraal

Woensdag heeft het college van Langedijk besloten dat de drie avonden met adviesbureau Berenschot toch openbaar worden. De eerste zal plaatsvinden op 24 januari van 20 tot 22 uur in de raadszaal van het gemeentehuis en heeft de vorm van een raadsconferentie, waarbij iedereen welkom is.  De bijeenkomsten met Berenschot maken deel uit van een onderzoek naar de bestuurlijke toekomst van Langedijk.

Aanvankelijk zouden alle drie de avonden besloten bijeenkomsten zijn, maar dit stuitte op weerstand bij meerdere partijen. Ook dinsdag lieten vrijwel alle fractievoorzitters weten er veel waarde aan te hechten als de Berenschotavonden openbaar zouden zijn. 

Philip van Veller van Berenschot gaf aan dat het adviesbureau het liefst alle avonden besloten had gehouden om zo lang mogelijk te vermijden dat er een politiek debat ontstaat. Zodra het rapport klaar is zou dat debat wat hem betrof mogen beginnen, maar de meeste partijen waren het daar niet mee eens: zij zagen het liefst een openbaar en transparant proces.

Het idee om de avonden besloten te houden werd begin januari per e-mail aan de raadsleden bekendgemaakt door de griffier. Daarin viel te lezen dat de motivatie was dat "raadsleden vrij moeten zijn om input voor het onderzoek te leveren zonder dat het de dag erna in de krant staat". Meerdere partijen - Dorpsbelang Langedijk, Hart van Langedijk/D66, Kleurrijk Langedijk en PvdA - zagen dit absoluut niet zitten en wilden openbare bijeenkomsten. Alleen de VVD had geen bezwaar tegen besloten bijeenkomsten.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl