Maar liefst 45fte moeten er verdwijnen bij de aankomende reorganisatie van de Telegraaf Media Groep reorganisatie. Dat die reorganisatie de regionale edities waaronder het Noordhollands Dagblad (Alkmaarsche Courant) flink zullen treffen is duidelijk. In de nieuwe opzet gaan vier titelhoofdredacteuren onder algemeen hoofdredacteur Arjan Paans werken en komt er een onderzoeksredactie bestaande uit drie verslaggevers.

De redactiechefs hebben daarop een brief opgesteld waarin ze stellen dat Paans zich te weinig verzet tegen de aangekondigde banenreductie en dat hij de redactie niet of nauwelijks betrekt bij zijn plannen over de vernieuwde krant. Ook moet hij zich tijdens overleg met de directie over de reorganisatie voortaan laten vergezellen door één of meerdere leden van de redactieraad, zo besloot de redactieraad unaniem.

Bovendien heeft de raad een actiecomité opgericht met afgevaardigden van alle titels en centrale redacties. “Het actiecomité wil de komende tijd de betekenis en het belang van regiojournalistiek benadrukken, alsook het belang van onze lezers beschermen”, schrijven de initiatiefnemers. Het initiatief ‘Dit is míjn krant!’ moet het belang van regiojournalistiek voor het voetlicht brengen.

Pin It
Bekeken: 3123x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/