Langedijk Centraal

Vrijdag 10 maart 2017 verzorgt het Osaka Bach koor een concert in de Parochiekerk Sint Jan de Doper in Noord-Scharwoude. Het koor staat onder leiding van Yoshifumi Hata. Solisten zijn Shinobe Nobuhiro, Aya Tsjujimoto, Robert Kuizenga en Pierre Guy le Gall White. Ervaren musici uit Nederland vormen het speciaal voor deze uitvoering opgerichte Jan-San begeleidingsorkest. 

De Matthäus Passion is volgens veel mensen de mooiste muziek die ooit is geschreven. De grote barokcomponist Johann Sebastian Bach gaf in 1728 een stem aan alle partijen die getuige waren van de kruisiging of die daar verantwoordelijk voor waren. Zo hebben priesters, gelovigen, discipelen, tegenstanders, soldaten, dienaressen, de stadhouder Pilatus en Jezus zelf een stem in de opvoering.

Het Osaka Bach Koor is opgericht in 2015 en bestaat uit ongeveer 100 leden. In Japan worden de meesterwerken van J.S. Bach meestal uitgevoerd in grote concertzalen, maar het Osaka Bach Koor is van mening dat de kerkmuziek moet worden uitgevoerd in de kerk. Daarom maken zij gebruik van kerken in Osaka, Kyoto en Kobe voor de uitvoeringen.

Dit jaar komt het Osaka Bach Koor naar Nederland en Duitsland. De aanleiding van dit project komt voort uit de ervaringen van de dirigent Yoshifumi Hata. Jarenlang heeft hij bij de uitvoeringen van Passionen door het Noord-Hollands Jongenskoor de evangelist-partij gezongen en heeft hij zanglessen gegeven aan de Hochschule für Musik in Freiburg. Hata is tevens directeur van de Schuberttiade Tamba in Japan, een festival waar veel muziek van westerse componisten door musici uit binnen- en buitenland worden gegeven.

Het Osaka Bach Koor zal dus op 10 maart in Noord-Scharwoude de Matthäus Passion uitvoeren. Het concert begint om 19.15 uur, de kerk is open vanaf 18.15 uur. Kaarten kosten €17,50 en zijn verkrijgbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl