Langedijk Centraal

Maandagmiddag meldde een recordaantal van duizend ondernemers zich bij het Afas-stadion voor de netwerkbijeenkomst ‘Hallo 2017’. Tijdens de bijeenkomst toonde voorzitter van de Federatie Bedrijvenverenigingen Alkmaar Frans Kramer aan de hand van cijfers aan hoe de schaal van de huidige gemeenten in het nadeel van ondernemers werkt.

Kramer maakt er al jaren geen geheim van dat hij graag een bestuurlijke fusie tussen de HAL-gemeenten zou zien omdat die schaalvergroting volgens hem voordeliger is voor de ondernemers in het gebied, zo meldt het NHD. Kramer laat via de krant weten dat het wat hem betreft alvast positief is dat er in Heerhugowaard tot er een nieuwe burgemeester is gekozen, een interim-bestuurder aantreedt. Ook zouden bedrijven meer moeten samenwerken om infrastructurele knelpunten aan te pakken, vindt Kramer. Verder pleit hij ervoor om niet alleen ondernemers, maar ook burgers te gaan overtuigen van de voordelen die een bestuurlijke fusie voor de regio biedt.

Bovendien is de crisis nu echt voorbij, wat de ondernemers in positieve zin ook merken. Dit wordt beaamd door de voorzitter van Ondernemend Alkmaar Gijs Schot en de voorzitter van de Bedrijfskring Heerhugowaard Pierre Komen. De aantrekkende economie heeft tot gevolg dat ondernemers weer behoefte hebben aan personeel. 

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl