Langedijk Centraal

Het gaat goed met de woningbouw in Langedijk. Dit stelde burgemeester Hans Cornelisse in zijn nieuwjaarstoespraak voor gemeentemedewerkers en enkele gemeenteraadsleden. Hij merkte op dat hij enkele jaren geleden in zijn nieuwjaarstoespraak al stelde dat er binnenkort betere tijden voor de woningbouw zouden moeten komen, en de laatste twee jaar gaat het inderdaad alweer beter met de woningbouw. Sinds 2005 bouwt Langedijk gemiddeld 100 woningen per jaar. Plannen binnen de kernen zijn goed op weg of bijna afgerond, de uitbreiding van uitleglocatie Westerdel gaat gestaag en er komen al nieuwe plannen binnen de dorpen bij.

Op het niveau van Noord-Holland is de situatie nog extremer vanwege de zeer sterke groei in Amsterdam, stelt Cornelisse, en aangezien Amsterdam groeit met 10.000 inwoners per jaar is het wat hem betreft niet de vraag of die groei Langedijk gaat bereiken, maar wanneer. Het regionaal actieplan woningbouw zal hier in 2017 actuele informatie over gaan leveren.

De volgende stap wordt het rond krijgen  van de financiën voor de Achterburggracht. Het doorvaarbaar maken van de Achterburggracht was een van de onderwerpen die werden aangedragen door de deelnemers aan het dorpsgesprek over ‘Langedijk ontwikkelt met water’. Cornelisse verwacht een grote impuls voor het recreatief watergebruik in het zuiden van gemeente zodra de doorvaarbaarheid is gerealiseerd.

 

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl