Maandagavond nam Han ter Heegde afscheid als burgemeester van Heerhugowaard afscheid van de inwoners en organisaties van Heerhugowaard. Vanaf 18 januari gaat hij aan de slag als burgemeester van gemeente Gooise Meren, de nieuwe fusiegemeente van Bussum, Muiden, Muiderberg en Naarden. Iedereen die dat wilde kreeg tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis de gelegenheid om persoonlijk afscheid te nemen van de populaire burgemeester.

Ter Heegde werd tijdens de druk bezochte receptie (er hadden zich 550 mensen aangemeld maar er kwamen meer) onderscheiden met de Gouden Reiger wegens bewezen diensten. Hij maakte drie maanden geleden bekend te vertrekken als burgemeester van Heerhugowaard en vindt het “een grote uitdaging om de fusie verder gestalte te geven, onder behoud van de eigen identiteit van de heel bijzondere kernen.”

Hij was een half jaar geleden daarvoor nog voorgedragen voor een derde ambtstermijn in Heerhugowaard en heeft zich altijd erg betrokken en verbindend getoond. Hij vindt inmiddels echter dat het “in hoofdlijnen goed loopt in Heerhugowaard” en dat het voor hem persoonlijk nu goed is om “een stap te zetten naar een andere gemeente.”

Bekeken: 4156x