Tafeltennisvereniging Spirit organiseerde het Open Langedijker Tafeltennistoernooi voor de 62ste keer. In de B-klasse, de hoogste, streek Jean Paul Montanus met de eer. Daarmee onderstreept hij het juryrapport dat hij kreeg toen hij de dag ervoor tot paralympisch sporter van Alkmaar was uitgeroepen. Hierin stond dat stond hij ook bij de valide tafeltennissers zijn mannetje staat. In het dubbelspel won Montanus samen met aanstormend talent van ttv Spirit Jens Wiersma ook goud. 

De senioren regiotop met een B/C-licentie werden zondag in een poule van negen geplaatst, de anderen spelers in de andere poules. De nummers 1 en 2 gingen door in een vervolgronde, met toegang tot de knock-out fase. Hetzelfde gold voor het dubbelspel, al was hier minder deelname.

Jens Wiersma komt het komende seizoen uit in de 2e divisie voor HTC. Hij maakte het Montanus zelfs nog moeilijk in het enkelspel. In de overige klassen voerde de 'palingsound' de boventoon. De aanmoedigingen van de Volendammers van tafeltennisclub Victory 55 schalden door de zaal.

De uitslagen enkelspel:
B/C 1. Jean Paul Montanus. 2. Tino Rodriguez Barba 3. Gilles van Oorschot.
D. 1. Robbert Taalen 2. Roy Broersen. 3. Stefan Zwarthoed.
E. 1. Job Neuvel. 2. Patrick Rademaker. 3. Mike Niesten.
F. 1. Piotr Olszewski. 2. Matthijs Boot. 3. Jaro Kerkhof.
G. 1. Alaa Mahmmoud. 2. Patrick Rasch. 3. Youri Rasch
H. 1. Tim Gruber. 2. Jantien Danes. 3. Mark Schilder.

Pin It
Bekeken: 3547x
https://ee.itk.ac.id/data/