Langedijk Centraal

De gemeente Langedijk krijgt wellicht toch tien jaar de tijd om de precariobelasting af te bouwen. Dit zou een financieel voordeel van 2,2 miljoen euro opleveren.

De regering werkt al langer aan een wetsvoorstel om de precariobelasting helemaal af te schaffen, en de gemeente Langedijk had die afschaffing voor willen zijn door op 19 januari 2016 precariobelasting in te voeren. De opbrengsten uit die precariobelasting werden alvast verwerkt in de begroting.

Daarna bleek echter dat minister Plasterk als peildatum 1 januari 2016 wilde instellen, wat inhoudt dat alleen gemeenten die voor die datum precario hadden geheven de gelegenheid zouden krijgen om het weer af te bouwen. Langedijk had pas op 19 januari 2016 precario ingevoerd en viel dus buiten die regeling.

Wethouder Nieuwenhuizen van financiën beschreef die situatie van Langedijk in een brief aan minister Plasterk in de hoop dat Langedijk wel zou mogen afbouwen. Nu is bekend geworden dat Plasterk de peildatum wil veranderen in 10 februari 2016. Dat betekent dat als dit voorstel door de Eerste en Tweede Kamer komt, Langedijk toch de precariobelasting mag afbouwen.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl