In de maand oktober vond nauwelijks een daling van het aantal WW'ers plaats in arbeidsmarktregio Noord-Holland Noord (NHN). Dit terwijl er landelijk een daling was van 1,1%. Ten opzichte van een jaar geleden ligt het aantal WW-uitkeringen nog steeds hoger. Gemeente Heerhugowaard is daarop een uitzondering.

De zeer geringe daling heeft te maken met het seizoen. Zo was er in regio NHN een stijging van horeca WW'ers van bijna 10%, tegen landelijk 4%. Maar in deze sector, net als de bouwnijverheid, landbouw & visserij zijn de meesten binnen een jaar weer aan de slag. Binnen een jaar herintreden gaat overigens het makkelijkst in de uitzendbranch. Van deze groep werkt 80% binnen een jaar na de WW-aanvraag minimaal een maand. 40% werkt zelfs minimaal een jaar. De financiële sector is de tegenpool vanwege automatisering en dienstverlening via internet.

Gemeente Alkmaar kende in oktober een daling van 2.490 naar 2.441 WW-uitkeringen (-2,0%), Heerhugowaard van 1.078 naar 1.057 (-1,9%) en Langedijk onderging een stijging van 522 naar 529 (1,3%). Vergeleken met oktober 2015 is het aantal WW-uitkeringen respectievelijk 2,9% hoger, 0,7% lager 1,3% hoger. Van de beroepsbevolking zit respectievelijk 4,2%, 3,7% en 3,6% in de WW.

Pin It
Bekeken: 3021x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/