Eind september hebben Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Castricum, Heiloo en Uitgeest een convenant ondertekend om evenwicht te brengen in vraag een aanbod van bedrijventerreinen. Er dreigt namelijk een fors overschot aan bedrijventerreinen, terwijl die nog steeds aan het ontwikkelen zijn of er nieuwe in de planning staan.

Grote stukken bedrijventerreinen waarvan wordt verwacht dat er voorlopig geen belangstelling voor is krijgen daarom een andere bestemming. Bij elkaar gaat het om 88 hectare die wordt herbestemd, bijvoorbeeld van bedrijventerrein Boekelermeer in Alkmaar, De Vaandel in Heerhugowaard en Breekland in Langedijk. Van De Vaandel krijgt 37 hectare een andere bestemming, van de Boekelermeer 28,4 hectare, en van Breekland wordt 21 hectare niet meer gepland als bedrijventerrein.

In navolging hiervan is ook besloten enkele plannen voor nieuwe kantoorpanden niet of slechts gedeeltelijk door te laten gaan. Zo zullen de geplande 32.000 vierkante meter op Broekhorn niet doorgaan, evenmin als de 48.000 vierkante meter aan kantoorpanden op ‘t Lood. Ook gaat er 35.000 vierkante meter af van de kantoorruimtes van Nuon en Connexxion aan de Helderseweg en 20.000 vierkante meter aan kantoorruimte aan de Westrand. (foto: Bing Maps)

Pin It
Bekeken: 3280x
https://ee.itk.ac.id/data/