Vrijdag 9 september luidt topkok en televisiepersoonlijkheid Herman de Blijker de kaasbel als openingshandeling van de Culinaire Kaasmarkt. De kaasmarkt is deze dag geïntegreerd met de 25ste editie van het Nh1816 Alkmaar Culinair Plaza. Het driedaagse eetfestijn staat bol van de activiteiten om de 25 geselecteerde regionale goede doelen te voorzien van een mooie donatie.

Op de website van BVA-Auctions zijn ruim 150 kavels te bezichtigen en vanaf het moment van het klinken van de kaasbel kan er ook worden geboden op de kavelstukken van deze online goededoelenveiling. Het jubileum wordt opgeluisterd door een afwisselend entertainment-programma. Vrijdag staat Glennis Grace op de Plaza-planken en zaterdag wordt opgeluisterd door onder andere Jared Grant, Sharon Doorson en Rilan & The Bombardiers. Voor kinderen is er zaterdag de Telekids Disco Show. Zondags komt Candy Dulfer een optreden verzorgen en sluit DJ Dennis van der Geest de jubileum-editie af.

Zaterdag start om 17.30 uur een PubQuiz die geheel in het teken staat van het 25-jarig jubileum van het Culinair Plaza. Ook worden exclusief op zaterdag door de negen deelnemende restaurants amuses geserveerd. Voor € 43,00 per persoon ontvangen de bezoekers entree tot het Culinair Plaza en een Amusetour-kaart. Hiermee kunnen ze bij de restaurants op het Waagplein de creaties van chefkok proeven. De kaarten zijn tijdens het evenement te koop bij de negen deelnemende restaurants en bij de kassa’s.

De entree voor de culinaire kaasmarkt op vrijdagochtend is gratis. Tijdens de middagen en avonden van het Culinair Plaza is het Waagplein te betreden met een entreekaart. Deze zijn via www.AlkmaarCulinairPlaza.nl of aan de kassa te verkrijgen voor 10 euro per stuk. Online is het ook mogelijk om een passe-partout voor alle drie de dagen te kopen. Deze weekendkaarten kosten 25 euro per stuk. De bezoeker ontvangt hiervoor een dag lang toegang tot het lekkerste evenement van Alkmaar. Bij de kassa op het plein zijn de muntjes te koop waarmee bezoekers bij de deelnemende restaurants kunnen betalen. Kinderen tot en met 9 jaar mogen gratis naar binnen.

Het culinaire evenement vindt dit jaar plaats van vrijdag 09 september tot en met zondag 11 september. De Culinaire kaasmarkt is op vrijdag van 09.00 tot 13.30 uur. Het Culinair Plaza is vervolgens weer op vrijdag geopend van 18.00 tot 23.30 uur; zaterdag van 15.30 tot 23.30 uur en zondag van 14.00 tot 23.00 uur. (foto: Ed van de Pol)

 

Pin It
Bekeken: 3637x
https://ee.itk.ac.id/data/