Langedijk Centraal

Burgemeester Hans Cornelisse is van mening dat er vanaf september een belangrijk half jaar aanbreekt voor het gemeentebestuur van Langedijk. Dit valt te lezen in een interview met de burgemeester op de gemeentelijke website.

Op de vraag of er onrust of turbulentie binnen de gemeente is antwoordt hij dat het pas echt een slecht teken zou zijn als die er niet was, “want stilstand is momenteel echte achteruitgang”. Die onrust komt onder andere doordat gemeenten sinds 2015 meer taken hebben dan voorheen. Om die reden is Langedijk het project ‘toekomst Langedijk’ gestart, waarbij bewoners kunnen meepraten over de bestuurlijke toekomst.

Ook de economische crisis maakt het lastig: vanaf 2005 zijn veel bouwplannen voor nieuwe woningen vertraagd geraakt. In de periode 2005-2015 zijn er in Langedijk zo’n 1.000 woningen bij gebouwd, terwijl er alleen al tussen 2005-2010 behoefte was aan 950 woningen.

Het noodzakelijke bijstellen van plannen biedt echter ook kansen, zo stelt Cornelisse: “Kijk bijvoorbeeld naar De Binding. Het gebouw geven we een nieuwe invulling door het Centrum voor Jeugd en Gezin en het Wmo-team bij elkaar te zetten. Dat vloeit voort uit het accommodatiebeleid: efficiënt omgaan met geld en zoveel mogelijk onze eigen gebouwen benutten.”

Cornelisse beaamt dat in het politieke klimaat in Langedijk de laatste tijd nogal grimmig is en er erg op de persoon wordt gespeeld. Hij stelt: “Laat niet een klimaat ontstaan in een gemeente waarin een verkeerd beeld ontstaat van wie we zijn en hoe we, denk ik, met elkaar willen omgaan. Er zijn grenzen. Voor sommigen is dat een juridische grens. Een voorbeeld van ‘op de persoon spelen’ wordt bijvoorbeeld geïllustreerd door de aangifte van laster van Rob Planken van Stichting Burgerbelang Langedijk tegen VVD-fractievoorzitter Hans de Graaf

Op 1 september gaat de gemeente in gesprek met de inwoners over de toekomst van Langedijk. Cornelisse: “Alle opgaves die hiervoor al voorbij kwamen en nog veel meer, vragen om een inhoudelijke discussie. Dus praat mee en draag bij aan de toekomst van Langedijk.”

 

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl