Er wonen in Heerhugowaard en Langedijk ongeveer 2500 kinderen op of onder de armoedegrens, schat stichting Heerhugowaard Helpt voor het NHD. De stichting zet zich in om deze kinderen een pleziertje te gunnen. Zo krijgen ze op hun verjaardag een tas met een cadeautje, een verjaardagstaart en nog meer lekkers. Ook met Sinterklaas en kerst wordt aan de gezinnen gedacht.

Het Centraal Bureau voor Statistieken legt de armoedegrens bij een inkomen van €1920 netto per maand voor een gezin met twee kinderen. Dit is inclusief toeslagen, behalve voor huur. Gemiddeld leeft 1 op 8 kinderen in armoede, in Rotterdam tot het dubbele. 14% heeft geen verjaardagsfeestje.

Er staan 70 gezinnen bij HHWHelpt geregistreerd. Ze kunnen er nu 100 aan. De stichting draait op donaties. Voor €15 kan men (met elkaar) een jarig kind 'adopteren'. Ook een aantal instellingen en bedrijven geven steun. Daarnaast houdt HHWHelpt inzamelingen bij supermarkten en speelgoedzaken. Meer informatie op hhwhelpt.nl.

Pin It
Bekeken: 3884x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/