Langedijk Centraal

De twist tussen diverse politici in Langedijk stijgt naar juridisch niveau. Rob Planken van Stichting Burgerbelang Langedijk doet aangifte van laster tegen VVD-fractievoorzitter Hans de Graaf. Dit meldt het NHD. Hij overweegt ook een rechtszaak.

De Graaf zou rondgemaild hebben dat Planken een integriteitsmelding tegen hem had gedaan, terwijl hij wist dat het Bart Muurling van de Burgerrekenkamer was. Het ging om vermeende belangenverstrengeling van De Graaf als raadslid en als voorzitter is van stichting Langedijker Verleden. De Graaf zou Planken onderuit willen halen.

Hans de Graaf zou ook niet zijn ingegaan  op 'tientallen' uitnodigingen van Planken om tot elkaar te komen. Zelfs niet met burgemeester Hans Cornelisse en Bart Muurling erbij, die ook een open gesprek wilde. Planken neemt Cornelisse kwalijk dat hij de VVD'er niet aan tafel kreeg. Dan zijn er nog de 'haatdragende' blogs van Martin Wagenaar op Schaduwrijk Langedijk. Planken vermoedt dat De Graaf een mailwisseling doorstuurde. Niet illegaal, maar wel zonder toestemming en 'achterbaks'. Hij hekelt ook een Kobus cartoonschets met planken die zeggen: "Atheïsten... op de brandstapel ermee! Er zijn vast nog wel ergens planken te vinden om het vuur mee op te stoken." Planken ziet dit als haatzaaiend.

Hans de Graaf zei het NHD al eerder 'helemaal klaar' te zijn met de kwestie en er zo min mogelijk aandacht aan te willen besteden.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl