De gemeente Langedijk werkt mee aan uitbreiding van het oplaadnetwerk voor elektrische auto’s. Door een regionale inkoop van oplaadpalen komen er dit jaar vijf oplaadpalen bij. Eigenaren van een elektrische auto die geen mogelijkheid hebben voor het opladen van hun auto op eigen terrein komen in aanmerking voor een laadpaal in hun straat of wijk. De laadpalen komen op gemeentegrond te staan en zijn bedoeld voor algemeen gebruik. De gemeente komt in aanmerking voor maximaal vijf nieuwe laadpalen en heeft inmiddels al zeven aanvragen binnen. Nieuwe aanvragers komen op de reservelijst te staan. Mogelijk komt de gemeente later dit jaar in aanmerking voor meer oplaadpalen.

Bij een oplaadpaal komt een aangewezen parkeerplek voor het opladen van de auto. Dit wordt aangegeven met een bord. Op deze parkeerplekken mogen alleen elektrische auto’s parkeren, die zijn aangesloten op het oplaadpunt. De oplaadplek is dus niet bedoeld als ‘eigen parkeerplek’.

De gezamenlijke inkoop van oplaadpunten wordt georganiseerd door MRA-E, een projectbureau dat namens de gemeenten in de provincies Flevoland, Noord-Holland en Utrecht elektrisch rijden stimuleert en werkt aan een dekkend netwerk van openbare oplaadpunten.

Meer informatie is te vinden op de gemeentelijke website onder Inwoners > Wegen en wijken > Laadpalen elektrische auto’s.

 

Bekeken: 3094x