Langedijk Centraal

De VVD-fractie in de Tweede Kamer wil van minister Schippers weten of het aanbod van de gemeente Heerhugowaard aan het Noordwest Ziekenhuis wel door de beugel kan. De gemeente maakte woensdag bekend garant te willen staan voor een lening óf een gedeelte van een nieuw te bouwen ziekenhuis te willen financieren en daarmee mede-eigenaar van dat pand te worden.

De VVD vreest belangenverstrengeling omdat de gemeente dan niet alleen zorgverstrekker is, maar ook zorgverlener en vraagt zich af of de gemeente Heerhugowaard niet een te grote jas aantrekt wanneer het om de risico's gaat. Ook wil de fractie weten of ministers Schippers of de provincie de plannen van de gemeente kan tegenhouden.

Ook circuleerde een gerucht dat Heerhugowaard als voorwaarde voor de financiering inspraak in de Raad van Bestuur van het ziekenhuis verlangde, maar dat werd desgevraagd door burgemeester Han ter Heegde afgedaan als "onzin". Dat er kamervragen gesteld worden vindt Ter Heegde positief: "Dat is goed, want dan weten we meteen waar we aan toe zijn".

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl