Dit jaar wordt voor de dertiende keer de Avondwandelvierdaagse door Langedijk georganiseerd. De vierdaagse loopt van dinsdag 7 tot en met vrijdag 10 juni. Dit jaar zijn er bovendien twee nieuwe routes.

De voorinschrijving voor de Avondvierdaagse start op 1 mei bij Zwembad Duikerdel in Noord-Scharwoude. De scholen in Langedijk hebben hun eigen inschrijving. Om in te schrijven kan men elke werkdag in de Duikerdel terecht tussen 18.30 uur en 20.30 uur. Voorinschrijven is mogelijk tot en met 7 juni; de kosten zijn dan € 5,50 per persoon. Ook is het mogelijk tijdens de eerste twee loopavonden in te schrijven bij de start. In dat geval zijn de kosten € 6,50 per persoon.

Tijdens de wandelvierdaagse wordt voor de 10 kilometerroute gestart om 18.00 uur. Voor de 2,5 kilometerroute is de starttijd 18.05 uur en voor de 5 kilometerroute 18.15 uur. Op de vrijdag zijn de tijden wat aangepast.

Dinsdag, donderdag en vrijdag wordt er gestart vanaf Sporthal Geestmerambacht. Woensdag wordt voor de Museum Broekerveiling-route gestart vanaf het schoolplein van basisscholen de Koolvlet en de Phoenix in Broek op Langedijk. De 15-kilometer is overigens niet meer in het programma opgenomen.

Voor de vrijdagavond is het thema “Olympische Spelen”. Voor de basisscholen is er een mooie prijs te winnen beschikbaar gesteld door SMP Sportscare. Door op vrijdag het thema “Olympische spelen” zo mooi, origineel en gek mogelijk uit te dragen, maken zij kans op een teamoutfit voor de school.

Wie graag wil helpen tijdens dit evenement en een of meerdere avonden beschikbaar is om bijvoorbeeld het verkeer te regelen kan zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie is te vinden op www.sportsl.nl.

Bekeken: 3184x