Mevrouw Neesen-Barten uit Oudkarspel ontving donderdag een Koninklijke Onderscheiding voor haar bijzondere verdiensten voor de samenleving. Ze is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Hans Cornelisse reikte het lintje namens de Koning uit.

Marieke Neesen-Barten (48) ontvangt de onderscheiding voor de vrijwillige activiteiten die zij jarenlang heeft gedaan. Zo was ze 27 jaar lang verslaggever bij de lokale omroep, van 2005 tot 2011 bij Radio Langedijk - CompleetFM.

Sinds 1995 zet Neesen zich in als vrijwilliger in bij de Protestantse Gemeente Langedijk-Noord. Momenteel is mevrouw Neesen daar kerkenraadslid en editor van het kerkblad. Eerder was zij onder andere jeugdouderling en secretaris van de beroepingscommissie. In de periode 2005 tot 2012 was zij lid van de ledenraad en de ledenklankbordgroep van de Rabobank.

In 2012 richtte mevrouw Neesen, samen met haar man Martin die in 2015 overleed, de Stichting Lief Langedijk op. Deze stichting maakt maatschappelijke projecten mogelijk op het gebied van welzijn, jeugdzorg, religie, onderwijs en cultuur in Langedijk. Neesen is secretaris van de stichting.

Bekeken: 2671x