Langedijk Centraal

De gemeenten Heerhugowaard en Langedijk werken al op meerdere fronten nauw samen, en gaan nu ook gezamenlijk een minimabeleid opzetten. Het beleid wordt ook afgestemd met de gezamenlijke sociale dienst van Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk, Halte Werk.

Het uitgangspunt voor het minimabeleid is het feit dat mensen die een laag inkomen hebben zoveel mogelijk zelfredzaam moeten zijn en meedoen in de samenleving.

Om een gezamenlijk beleid op te stellen moeten beide gemeente nog wel afspraken maken over bijvoorbeeld de eisen die ze hanteren.

Ook moeten de Huygenpas en de LangedijkerPas worden samengevoegd tot een pas waarmee inwoners van Heerhugowaard en Langedijk hun persoonlijk budget kunnen besteden bij bijvoorbeeld de bibliotheek of sportverenigingen. Verder moet er meer geld beschikbaar worden gesteld voor gezondheidszorg, want, zo zeggen beide gemeenten, mensen met een laag inkomen hebben volgens onderzoek vaker medische zorg nodig.

Overigens sluit Alkmaar zich niet aan bij het opzetten van het minimabeleid, al komt dat volgens wethouder Oude Kotte niet door de Heerhugowaardse campagne ‘het Nieuwe MCA’. (foto: Bing Maps)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl