Het college van Langedijk heeft dinsdag definitief besloten het water aan de noordzijde van het Broekerplein doorvaarbaar te maken. Er wordt een doorvaarbare waterbinding aangelegd langs de Voorburggracht, van de Zandsloot tot en met de Mayersloot. De omwonenden zijn tevreden over het besluit.

Volgens het college biedt de gekozen variant de voorkeur, vanwege de ruimtelijke kwaliteit en omdat op deze manier volop ruimte wordt geboden aan de pleziervaart. De plannen zijn vooraf uitvoerig besproken met Stichting Langedijk Waterrijk.

Voor de tuinen van de huidige bewoners langs de Tsjalk wordt een strook water gedempt. De geplande vrije kavels langs de Voorburggracht grenzen straks aan de noordzijde aan het water.

Voor de realisatie moeten verschillende civieltechnische ingrepen plaatsvinden en moet ook het huidige waterpeil worden verhoogd. De uitvoering start in 2017. De direct omwonenden en belangstellenden voor een vrije kavel zijn inmiddels op de hoogte gebracht van het besluit van het college.

Pin It
Bekeken: 4010x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/