Langedijk Centraal

Toch een beetje spannend, de jaarlijkse Grootouderdag op PCC Bergen. Nadat de ruim 180 opa's en oma's door hun zorgzame 65 kleinkinderen waren voorzien van koffie en thee, vertrokken ze al snel naar hun eerste gezamenlijk lesuur.

De Grootouderdag vormt de afsluiting van het gelijknamige project, dat na de herfstvakantie startte. Gedurende de afgelopen periode interviewden de brugklassers hun grootouders over hun eigen schooltijd, ze schreven gedichten over hen en ze maakten een uitnodiging voor ze om een aantal lessen bij te wonen.

De opa's en oma's kwamen maar al te graag vanuit alle windstreken naar Bergen om samen met hun kleinkind een dagje naar school te gaan. Ze genoten van het meezingen met de Beatles en vonden het vooral bijzonder dat jongens en meisjes – anders dan in hun tijd – bij elkaar in een klas mogen. De leerlingen droegen prachtige gedichten voor in de volle aula, bijvoorbeeld over een ernstige zieke opa of leuke tripjes naar Artis en het samen genieten van een ijsje. 

Het Grootouderproject is, met een gemiddelde score van 8,5 punten, enorm populair onder de leerlingen van PCC Bergen. En geldt duidelijk ook voor de grootouders.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl