Dinsdag heeft het college van Langedijk ingestemd met het bestemmingsplan voor het oostelijke deel van het voormalige Veilingterrein in Noord-Scharwoude. Het gebied zal de komende jaren transformeren van een oud industriegebied naar een gemengd gebied met maximaal 100 woningen en voorzieningen.

Voor het westelijke deel van het ontwikkelingsgebied heeft de Langedijker gemeenteraad twee jaar geleden het bestemmingsplan vastgesteld. Het westelijke deel heeft voornamelijk een woonfunctie. De eerste woningen zijn inmiddels opgeleverd.

Het oostelijk deel van de wijk wordt de komende jaren ontwikkeld. Het programma bestaat onder andere uit maximaal 100 woningen, zowel huizen als appartementen. Ook is detailhandel opgenomen en er zal weer een supermarkt in het gebied komen. Daarnaast zijn bestaande bedrijven ingepast. Het college legt binnenkort het bestemmingsplan voor aan de raad.

Met de herontwikkeling van het voormalige veilingterrein, tezamen met enkele bedrijfspanden van het aangrenzende bedrijventerrein De Wuyver, transformeert het gebied naar een aantrekkelijke woonwijk die aansluit bij het dorp Noord-Scharwoude.

Bekeken: 3018x