Langedijk Centraal

Nog niet alle partijen in Heerhugowaard hebben zich uitgesproken, maar het lijkt er op dat burgemeester van Heerhugowaard Han ter Heegde morgen bekend zal maken dat, indien Alkmaar dat wil, de Waardse locatie voor het nieuwe ziekenhuis via een grenscorrectie aan de gemeente Alkmaar toegevoegd wordt. Dat is waarschijnlijk de boodschap die vrijdagmiddag tijdens een persconferentie die in Bergen(!) gehouden gaat worden naar buiten wordt gebracht.

Daarna maakt het niet meer uit welk scenario het Noord West Ziekenhuis kiest, het zal dan in beide gevallen in Alkmaar staan. Of het een reactie is op het voorlopig opzeggen van de regionale samenwerking door Alkmaar is niet duidelijk. Waarschijnlijk zal er gesteld worden dat op die manier de weg voor het ziekenhuis vrij gemaakt wordt om te kiezen voor het patientenbelang zonder 'bestuurlijke beladenheid'.

Of het ook echt zo ver gaat komen en of Alkmaar ingaat op het voorstel is nog maar de vraag, maar het lijkt in ieder geval een slimme zet van Heerhugowaard die de bal daarmee voorlopig weer op de helft van Alkmaar legt. 

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl