Het college van Langedijk heeft ingestemd met het project ‘Langedijk ontwikkelt met water’. Hiermee wil het college het unieke karakter van Langedijk breed onder de aandacht brengen, samen met andere overheden en het maatschappelijk veld.

Water en waterrecreatie staan hoog op de agenda’s van diverse overheden en organisaties, zoals Langedijk zelf, de Provincie, regio, Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en het Hoogheemraadschap. Andere werkvelden worden daaraan gekoppeld, zoals ruimtelijke ordening, economie en werkgelegenheid, toerisme en recreatie, duurzaamheid en milieu en erfgoed en cultuurhistorie. Overheden en organisaties zoeken elkaar op om gezamenlijk programma’s te maken.

De door gemeente Langedijk in 2006 opgestelde visie 'Doorvaarbaarheid' heeft zich tot een verbreed tot ’Langedijk ontwikkelt met water’. Hiermee wordt samenhang van bestaand beleid van overheden en andere partijen aangebracht een plan van aanpak op korte en middellange termijn gemaakt.

Eind april 2015 organiseerde de gemeente samen met Stichting Langedijk Waterrijk het symposium ‘Langedijk ontwikkelt met water’. Twintig aanmeldingen kwamen binnen van inwoners, organisaties en ondernemers om aan de slag te gaan. Begin oktober heeft de groep ideeën verzameld en gestart met uitwerking.

Met het oprichten van een samenwerkingsverband willen gemeente en organisaties toekomstige initiatieven verbinden en faciliteren. (foto: Bing Maps)

Bekeken: 3244x