Langedijk Centraal

Het college in Heerhugowaard schaart zich als één man achter de website waarop de patientenzorg van het Alkmaarse Noord West Ziekenhuis in twijfel wordt getrokken en nieuwbouw in Heerhugowaard als oplossing wordt aangedragen. Dat het "door een technisch foutje" niet duidelijk was dat het om een gemeentelijke website gaat, is bijzaak zo vinden de collegepartijen.

De oppositiepartijen denken daar anders over en vragen om een spoeddebat waarin mogelijk een Motie van Treurnis ingediend wordt. Een Motie van Treurnis geeft aan dat er afstand genomen wordt van het handelen van het college, maar dat er niet zoals bij een Motie van Afkeuring, sprake is van gebrek aan vertrouwen. Vooral SP en Burgerbelang zijn boos en worden daarin gesteund door de PvdA. Ook de Alkmaarse politiek is 'not amused'. Burgemeester van Alkmaar Piet Bruinooge heeft al aangekondigd er met zijn collega Han ter Heegde over te willen spreken.

De uitleg van het Waarder college dat het om een technisch foutje zou gaan is twijfelachtig. Navraag bij webbouwers leert dat er juist over anonimiseren van websites nagedacht moet worden en dat dit niet 'per ongeluk' kan. Inmiddels staat er op de website wel vermeld dat het om een website van de gemeente Heerhugowaard gaat.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl