Langedijk Centraal

Dinsdagavond wees de Langedijker gemeenteraad een motie af waarin GroenLinks en Kleurrijk Langedijk vroegen om een onderzoek door de Rekenkamer naar de gang van zaken rond het plan Voorburggracht 224. De Burgerrekenkamer Langedijk heeft daarop laten weten zelf wel door te gaan met het eigen onderzoek.

Bart Muurling van de Burgerrekenkamer Langedijk laat weten onderzoek te gaan doen naar het taxatierapport, de hoeveelheid supermarkten die al in Langedijk gevestigd zijn, achtergehouden rapporten en de belangen die Dorpsbelang Langedijk-fractievoorzitter Ger Nijman heeft bij de komst van de Vomar aan de Voorburggracht. Dit schrijft het NHD.

Deen heeft namelijk ook een bod gedaan op het pand aan de Voorburggracht 224, wat een stuk hoger was dan dat van Vomar. Ondanks dat wilde de gemeenteraad liever de Vomar hebben. Het Langedijker Dagblad meldt dat het pand waarin de Deen-vestiging aan de Dorpsstraat in Noord-Scharwoude eigendom is van de familie Nijman. Ger Nijman is fractievoorzitter van coalitiepartij Dorpsbelang Langedijk en stemde destijds voor de afspraken met Vomar. Ook zou wethouder Jan Piet Beers, die namens Dorpsbelang in het college zit, de gemeenteraad onvolledig hebben geïnformeerd.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl