Langedijk Centraal

In Langedijk gingen al een tijdje geruchten dat er een Albert Heijn en een Lidl in de Broekerveiling zou komen en dat de Vomar juist de Broekerveiling zou verruilen voor de Voorburggracht 224. Dat zou meteen verklaren waarom de gemeente Langedijk een veel hoger bod van Deen om zich aan de Voorburggracht te vestigen had afgewezen. Die geruchten zijn nu definitief ontkracht, zo meldt het NHD: Albert Heijn-woordvoerder Menno van der Vlist liet weten dat hem niets bekend is over een Albert Heijn in de Broekerveiling.

Ed van Wonderen, voorzitter van de winkeliersvereniging Broekerveiling, meldt eveneens dat er geen Albert Heijn of Lidl in de Broekerveiling komt. Wim Honig, secretaris van de Algemene Ondernemersvereniging Langedijk, onderschrijft dat dit ook niet wenselijk is, omdat uit onderzoek is gebleken dat bewoners de leefbaarheid in de dorpen in stand willen houden en omdat er al vrij veel leegstand in Langedijk is. Duidelijk is dat zowel ondernemers als inwoners niet zo’n zin hebben in nog meer supermarkten.

Op de Facebookpagina ‘Je bent er ien uit Langedijk’ schrijven meerdere Langedijkers het wel jammer te vinden dat er geen Albert Heijn of Lidl komt. Ook verbazen sommigen zich erover dat Henk van den Heerik, eigenaar van winkelcentrum Broekerveiling, nog altijd geen koopzondag toelaat.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl