Langedijk Centraal

Nu heeft het Dorpsplatform Oudkarspel nog drie leden, maar vanaf 2016 houden twee daarvan het voor gezien. Tien jaar geleden waren er nog dertig leden, nu alleen Marianne van der Ende, Dick Zuiderbaan en Don Arnoldus nog over. Van der Ende en Zuiderbaan stoppen per 1 januari, zo schrijft het NHD.

Van der Ende stopt voornamelijk vanwege haar werk; Zuiderbaan vindt dat meer jonge mensen in het Dorpsplatform zitting zouden moeten nemen. Arnoldus, die als enige overblijft, vertelt te overwegen om na 1 januari over te stappen naar het dorpsplatform van Noord-Scharwoude.

Zuiderbaan legt uit dat de afname van dorpsplatformleden onder andere komt door veranderingen in het gemeentelijke beleid. Zo waren er jaren geleden binnen het dorpsplatform aparte werkgroepen voor zaken als verkeer en de Wmo. Toen er een gemeentelijk beleid over verkeer kwam had de werkgroep in het dorpsplatform niets meer te doen. Ook de kwestie van het Behouden Huis noemt Zuiderbaan als een oorzaak van het teruggelopen aantal leden. Van der Ende voegt eraan toe dat mensen er misschien geen behoefte meer aan hebben om lid te worden van een dorpsplatform omdat er geen grote problemen meer zijn in Oudkarspel.

Informatie over het Dorpsplatform Oudkarspel is te vinden op www.dorpsplatformslangedijk.nl.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl