Langedijk Centraal

Binnen een half jaar zal het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) een feit zijn voor winkelgebied Broekerveiling in Broek op Langedijk. Maandag 16 november werd door ondernemers, gemeente, brandweer, politie en CCV een intentieverklaring ondertekend.

Met het tekenen van de intentieverklaring verbinden alle partijen zich aan het KVO. Het doel is een veiliger winkelgebied voor bezoekers en ondernemers. Om dat te bereiken wordt door de partijen samengewerkt in een werkgroep. De eerste activiteiten zijn een veiligheidsenquête onder ondernemers en een schouw om te zien waar verbeterpunten liggen. De resultaten van de enquête en de schouw worden vervolgens omgezet in concrete maatregelen.

Het KVO zorgt voor meer duidelijkheid over welke partij waarvoor verantwoordelijk is. Zo zijn ondernemers verantwoordelijk voor de veiligheid in de eigen onderneming en de gemeente voor de openbare orde en veiligheid in het winkelgebied. Waar ondernemers en de overheid elkaar tegenkomen kunnen moeite en geld worden bespaard. Onderzoek toont aan dat winkelgebieden met het KVO aanzienlijke vooruitgang boeken. De ondertekenaars verwachten dan ook dat het ondernemersklimaat en de aantrekkelijkheid van het winkelgebied verbetert.

Naast een veiliger en aangenamer centrum kan het Keurmerk voor de ondernemers in het winkelgebied Broekerveiling ook leiden tot een lagere verzekeringspremie.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl