Langedijk Centraal

Hart voor Langedijk/D66 heeft schriftelijk aan het college de vraag gesteld of het college iets wil doen voor de gedupeerde ondernemers van de failliete coöperatie Zonnegrond.

Zonnegrond was een coöperatie met vijftig deelnemers die 1800 zonnepanelen bezaten op bedrijventerrein Breekland in Langedijk, maar ging begin juni 2015 na acht maanden al failliet. Het was de bedoeling dat er uiteindelijk 6000 zonnepanelen zouden zijn, maar de aandeelhouders vonden dat de verkoop van zonnepanelen niet snel genoeg ging.

HvL/D66-raadslid Gerard Langedijk vraagt het college wat eraan gedaan gaat worden om te zorgen dat de gedupeerde ondernemers zoveel mogelijk schadeloos gesteld worden. Ook wil hij weten of de gemeente huurkosten is misgelopen door het faillissement; de gemeente verhuurde immers de benodigde grond voor het project. Hij drong er bovendien op aan dat het college zijn vragen beantwoordt vóór de bijeenkomst voor gedupeerden die op 29 oktober zal plaatsvinden in het Allemanshuis in Oudkarspel.

 

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl