Donderdag is het convenant ‘Een veilige school VO Langedijk’ ondertekend door C.S.G. Jan Arentsz Langedijk, de gemeente Langedijk en de politie Noord-Holland Noord. Het convenant heeft er drie prioriteiten bij, namelijk alcoholgebruik, ongewenste seksuele intimidatie en pesten. Per speerpunt is een ambitie, de huidige aanpak en de aanpak vanaf schooljaar 2015-2016 benoemd.

Veiligheid in het onderwijs is een onderwerp waarbij iedereen in en rondom de school betrokken is. Het doel van het convenant ‘Een veilige school’ is dan ook het voorkomen en bestrijden van overlast, vandalisme en ander crimineel gedrag.

“Samenwerking is belangrijk”,  vindt wethouder Bert Fintelman. “Een veilig schoolklimaat is niet alleen een zaak van de school, maar ook van de gemeente, politie en ouders. We erkennen dat er problemen zijn en dat de school deze niet altijd alleen kan oplossen. Uit ervaring blijkt dat samenwerking tussen de convenantpartners een belangrijke bijdrage levert aan de oplossing.”

De partijen die bij het convenant betrokken zijn, zijn – naast de school, gemeente en politie – het Openbaar Ministerie, Bureau Halt en het Centrum voor Jeugd en Gezin. Vanuit de gemeente werken de beleidsadviseurs onderwijs, jeugd 12+, openbare orde en veiligheid en de leerplichtambtenaar mee aan het convenant.

Pin It
Bekeken: 3448x
https://ee.itk.ac.id/data/