Langedijk Centraal

Dinsdag beloofde wethouder Bert Fintelman tijdens een forumvergadering om met de bewoners van het Oxhoofdpad in Broek op Langedijk in gesprek te gaan over de omstreden brug die daar in november 2014 gebouwd is. De brug is omstreden omdat hij meer dan twee meter hoog is en een hellingspercentage heeft van 27%. Hierdoor hebben voornamelijk kinderen en ouderen moeite om de brug veilig over te steken. De reden dat de brug zo hoog is gebouwd is dat bij een aantal nieuwe huizen in het koopcontract stond dat er een doorvaarthoogte zou zijn van minimaal twee meter.

ChristenUnie-fractievoorzitter Wim Nugteren had het onderwerp voor de vergadering aangedragen. Fintelman vond dan wel dat er "in formele zin geen fout gemaakt [was]", maar hij zegde toch toe het gesprek aan te gaan met de bewoners.

In maart 2014 is de oude brug in het Oxhoofdpad verwijderd en in november is de nieuwe brug geplaatst. Na de plaatsting ondervonden de omwonenden dat de nieuwe brug dan wel te boek staat als zijnde een 'fiets- en voetgangersbrug', maar de vormgeving daar niet naar bleek te zijn. De brug is zo steil dat het moeilijk is er tegenop te fietsen of zelfs te lopen.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl