Langedijk Centraal

Rabobank Alkmaar e.o. en Stichting Cultuurprijs Alkmaar zetten hun achtjarige samenwerking voort. De Cultuurprijs wordt sinds 1990 iedere twee jaar uitgereikt aan kunstenaars uit de regio in diverse categorie√ęn. Burgemeester Piet Bruinooge vervangt¬†Ria Oosterop (oud-burgemeester Schermer) als voorzitter van de vakjury.

Voorzitter Ralph van Soomeren: ‚ÄúWij zijn trots onze naam wederom aan de Cultuurprijs te verbinden. De afgelopen jaren heeft de prijs een groot podium gegeven aan regionale kunstenaars. Zo wordt cultuur toegankelijker en krijgt de sector in de regio een positieve impuls.‚ÄĚ

De Cultuurprijs is voor kunstenaars met een aantoonbaar oeuvre en een bijzondere bijdrage aan kunst in de regio op het vlak van Letteren, Podiumkunsten en Visuele Kunsten. De Rabobank Jong Talentprijs is voor talent tot en met 25 jaar. Ook wordt tweejaarlijks de Alkmaarsche Courant publieksprijs uitgereikt. Het Noordhollands Jeugdorkest was in 2014 publiekslieveling. De Egmondse dichter Elly de Waard won de Cultuurprijs 2014.

De stichting werkt samen met culturele instellingen en een groot aantal sponsors: Rabobank Alkmaar e.o., Alkmaarsche Courant, Team de Haas, B4 Productions, Beeldentuin Nic Jonk, Michèlle’s secretariaat en Cyso. De gemeenten Alkmaar, Bergen, Heiloo en Heerhugowaard werken mee en verlenen subsidie.

Foto v.l.n.r. Ralph van Soomeren (Rabobank), Renie Hylkema (bestuur Cultuurprijs), Geert ten Dam (Cultuurprijs) en Sabrina Paulusma (Rabobank), fotograaf Frans Jong. Het rode kunstwerk van André Pielage hoort bij de buitententoonstelling Vaart van Kunstuitleen Alkmaar.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl