Langedijk Centraal

Vrijdagavond was de avond waar cultuurliefhebbers naar uit hebben gekeken; de dertiende editie van Kunst tot de Nacht. Op maar liefst 25 verschillende locaties in de stad liet cultureel en kunstzinnig Alkmaar zich weer van zijn beste kant zien met een keur aan voorproefjes van wat er in het komende seizoen in Alkmaar te zien en te beleven valt.

Er was (straat-)theater, dans, film en beeldende kunst, er zijn animatieacts, exposities en bandoptredens. En zoals gebruikelijk stonden ook de tuktuks weer klaar om het publiek naar verschillende locaties te vervoeren. De aftrap werd om half acht op het Canadaplein verzorgd door Compagnie DaaD.

Daar was het Stedelijk Museum de nieuwkomer die voor het eerst meedeed aan Kunst tot de Nacht. Tenminste, de foyer, winkel en het muziekcafé waren tijdens voorgaande edities open, maar dit jaar kon iedereen ook in de tentoonstellingszaal terecht voor de tentoonstelling ’Dit is Van der Heck, schilderwerkplaats in de Gouden Eeuw’ over de succesvolle Alkmaarse kunstschilder Claes Jacobsz van der Heck. (foto's Marco Schilpp)

Op onze Facebookpagina is een uitgebreide fotoreportage van Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schilpp te zien, in de loop van zaterdag zal er ook een videoimpressie zijn van de activiteiten rond het Canadaplein.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl