Langedijk Centraal

In de raadsvergadering van 4 juni is een motie Retteketetteketet aangenomen met betrekking tot de verkoop van ‘normaal’ bier in plaats van evenementenbier in het AFAS-stadion. In overleg met het bestuur van AZ heeft het college afgesproken het huidige seizoen van de Eredivisie te gebruiken als pilot, waarbij gewoon bier met 5% alcohol verkocht wordt in plaats van bier met 3%.

Deze bierpilot geldt voor de wedstrijden van de Eredivisie en KNVB-Beker wedstrijden. Uitgesloten zijn de wedstrijden voor de Europa league, dit is ook conform het reglement van de UEFA waarin het schenken van alcoholische dranken is verboden in het stadion.

De pilot is gefaseerd. Elke fase wordt door politie, justitie, AZ en de gemeente onder leiding van de burgemeester geëvalueerd.

Bij de evaluatie wordt besproken of er ten opzichte van voorgaande wedstrijden meer incidenten, meldingen van agressief gedrag, politiemeldingen uit binnenstad, etcetera zijn waargenomen. De pilot wordt telkens verlengd wanneer men tevreden is over de resultaten.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl