Op 1 november zal Alcmaria Victrix de erfpachtovereenkomst voor het Sportpaleis niet verlengen. De gemeente zocht daarom een nieuwe koper en die heeft zich inmiddels gemeld. Dit meldt het NHD. Peter Tuin is een Alkmaarse ondernemer met liefde voor wielrennen en hij heeft grote plannen voor het complex.

Peter Tuin vond het zonde als de wielerbaan zou verdwijnen. Hij ziet een toekomst waarbij sport en evenementen meer hand in hand gaan, maar wielrennen blijft op één staan. Die evenementen zijn nodig om het stadion rendabel te maken.

Maar eerst moeten er miljoenen geïnvesteerd worden. Die zullen niet van de gemeente komen, want die vindt dat het meer dan genoeg bijgesprongen is. Banken zullen er ook niet happig op zijn. Maar Tuin ziet kansen en heeft Marco Kuiper benaderd, de oud-organisator van Indian Summer Festivals die wel eerder feesten hield in het stadion.

De directeur van het Sportpaleis, Sander Apeldoorn, is skeptisch. Alkmaar Sport als eigenaar spreekt hem meer aan maar het college van B&W wil dat in ieder geval een deel van het risico bij een commerciële partij terecht komt. Hij vertelt het NHD overigens dat er nog meer gegadigden zijn.

Bekeken: 3453x