Langedijk Centraal

Dinsdag werd de Stichting Schietsport Langedijk failliet verklaard. Hierdoor is de gemeente Langedijk 8,5 ton kwijt vanwege een lening van de stichting waarvoor de gemeente garant stond. Momenteel is een curator nog bezig uit te zoeken of de gemeente iets kan terugkrijgen van dat bedrag.

Wethouder financiën Jasper Nieuwenhuizen maakt zich er niet bijzonder druk om; in de jaarrekening was al rekening gehouden met het verlies van de 8,5 ton. Dat betekent dat er niet nog meer bezuinigd moet worden.

Nieuwenhuizen vertelde het NHD dat er bewust is gewacht met het aanvragen van het faillissement omdat de stichting in 2013, na gesprekken met de gemeente, haar betalingen netjes voldeed. Daarna lukte betalen opnieuw niet meer.

Veel partijen in Langedijk zijn er echter boos over dat er zo’n groot bedrag is verspild. Ook vinden ze het onverteerbaar dat de gemeente al langer wist van de financiële problemen van de stichting. De oprichter van de Burgerrekenkamer Langedijk, Bart Muurling, liet het NHD weten dat hij ook vindt dat de gemeente een onnodig groot risico heeft genomen door garant te staan.

Muurling heeft geen goed woord over voor het financiële beleid van de gemeente: wat hem betreft is de kwestie rond de Stichting Schietsport Langedijk niets meer dan "wanbeleid met publiek geld".

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl