Het Heerhugowaardse Bevrijdingspop is ontaard in een vechtpartij. De politie kwam zondagavond ter plaatse om de gemoederen te sussen, maar raakte verstrikt in het conflict. Zo'n dertig tot veertig jongeren keerden zich tegen de agenten. "Er is met glas en vuurwerk gegooid. Dit is echt ontoelaatbaar", vertelt politiewoordvoerder Ilse Heemskerk tegen Streekstad Centraal.

Zonnige zondag, vlaggen met wimpels en niet te vergeten tal van artiesten. Van Dario tot Joost de Vries en van  de band mAaS tot Joe Cocker Tribute. Vele Dijk en Waarders genoten van het festival. Maar dat geldt niet voor de politie. De agenten hebben toch wel een behoorlijke nasmaak overgehouden aan het evenement. "Rond 20:00 uur is bij ons de melding van een vechtpartij binnengekomen. Toen we ter plaatse kwamen werden we bekogeld met vuurwerk en glas", vertelt Heemskerk.

Wonder boven wonder raakte niemand gewond, maar de schrik zat er goed in. "Mijn collega's hebben eerst geprobeerd om de groep uit elkaar te drijven. Toen dat niet lukte hebben we ons teruggedrongen en de situatie van een afstand gemonitord." Een 32-jarige Dijk en Waarder werd in de boeien geslagen, maar is weer op vrije voeten.

Hoewel de politie regelmatig met een getuigenoproep de media op zoekt, is dat voor nu niet nodig. "We hebben zoveel beelden, en die zijn we op dit moment aan het uitkijken", meldt Heemskerk. "We hebben inmiddels een aantal identiteiten vastgesteld. We gaan nog even kijken naar de juiste vervolgstappen."

Voor organisator Joost de Vries zorgt de vechtpartij voor 'toch wel een smet'. "Ik leg net een ander telefoontje neer", vertelt De Vries aan onze verslaggever. "Weet je wat het is, we organiseren dit evenement al dertien jaar als stichting. Er is niks op het terrein zelf gebeurd, maar vlak naast het gebied. Het zijn hangjongeren, die de politie uit hebben gedaagd. Heel vervelend. Het liep gewoon mooi. We vieren de vrijheid met elkaar en dit is iets wat wij niet in de hand kunnen hebben."
Pin It
Bekeken: 1031x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/