Het project Woningbouw Rodeo in Broek op Langedijk is aangepast. Ontwikkelaar Vink Bouw heeft het aantal beoogde woningen tussen de Westelijke Randweg en de Trefpuntkerk teruggebracht van 80 naar 52. Voornaamste reden is dat het financieel niet haalbaar is om de anders vereiste parkeergarage te realiseren. Het college van B&W is akkoord gegaan met het aangepaste ontwerpbestemmingsplan.

"De aanpassingen brengen minder verkeer in het gebied met zich mee, minder bouwmassa en méér kans voor groen, waardoor het geheel rustiger en dorpser wordt", benoemt het college de bijkomende voordelen. "Omdat het hier een inbreidingslocatie betreft, is er nauw samengewerkt met de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit om te komen tot een kwalitatief hoogwaardige uitstraling. Het plan bevat een mix aan verschillende typen woningen om zo uiteenlopende doelgroepen te huisvesten. Het uitgangspunt blijft 30 procent sociale huurwoningen. Het plan voegt zestien woningen toe aan de sociale huurvoorraad."

Het plangebied voor Woningbouw Rodeo (foto: Google)


Kossen B.V. en Autoschadebedrijf R. v.d. Pas zouden plaats gaan maken voor huizen en appartementen, maar in plaats van de appartementenblokken aan de Westelijke Randweg staat nu drie sets pakhuisachtige woningen ingetekend en langs het Mandepad drie levensloopbestendige rijtjeshuizen. Naast de Trefpuntkerk maakte een klein gebouw met zes sociale appartementen plaats voor huizen.

Het college legt het aangepaste ontwerpbestemmingsplan ter inzage. Daarna is het aan de gemeenteraad om zowel dit plan als het tevens aangepaste Stedenbouwkundige Plan vast te stellen.
Pin It
Bekeken: 1427x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/