Dijk en Waard gaat onderzoek doen naar de groei van de gemeente. Als het aan het college ligt, worden voor 2030 minstens 10.000 huizen gebouwd in Dijk en Waard. Volgens verschillende politieke partijen moet er meer aandacht komen voor de verschillende voorzieningen in en rondom de nieuwbouwprojecten. "Het gaat om het grotere perspectief."

Wie door de gemeente Dijk en Waard rijdt komt ze geregeld tegen: bouwplaatsen. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan nieuwbouw aan de Krusemanlaan en ook de woontoren bij de Deimoslaan gaat inmiddels de hoogte in. Er wordt flink gebouwd aan het Dijk en Waard van de toekomst. Ook de komende jaren zal dat niet anders zijn. Zo is akkoord gegeven voor honderden woningen op De Scheg, de bouw van 29 woningen aan de Berckheidelaan en wordt dit najaar de laatste uitbreiding van Heerhugowaard-Zuid gerealiseerd. Kortom: het is bouwen, bouwen en nog eens bouwen wat de klok slaat. Maar daar komt meer bij kijken dan alleen woningen neerzetten, vindt fractievoorzitter Jasper John van het CDA. "Als raad moeten we kijken naar hoe we deze grote opgave gaan oppakken", vertelt hij tijdens de politieke avond. John had een motie ingediend. De boodschap: alleen woningen bouwen zonder een bijpassend niveau van voorzieningen is niet verantwoord en acceptabel. (Tekst gaat verder onder de foto)

Tussen de Westtangent en de N242 worden binnenkort 179 woningen gebouwd. Hierbij is ook gedacht aan voorzieningen als een huisartsenpraktijk en basisschool.


Fractievoorzitter Soledad van Eijk van GroenLinks vindt het een belangrijk onderwerp, maar had ook haar bedenkingen bij de motie: "Is het niet onze taak als raad om bij besluiten van bouwplannen te kijken naar voorzieningen in de buurt? Schieten we wel wat op met een onderzoek?" John reageert: "Als we ergens dertig huizen plaatsen, zou je niet zeggen dat daar een huisartsenpraktijk moet komen. Maar hebben we het over negentig woningen, dan is dat een ander verhaal. Het gaat om het grotere perspectief."

De motie werd door een ruime meerderheid van de Dijk en Waardse raad aangenomen. Alleen de fractie van BVNL stemde tegen het voorstel. Wanneer de visie er komt is niet duidelijk.
Pin It
Bekeken: 1420x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/