Je loopt het stembureau binnen, wacht op je beurt en kleurt een hokje rood. Zo, je hebt je democratische recht weer gedaan. Maar voor veel mensen begint de verkiezingsdag weken of soms zelfs maanden eerder. Ze zijn namens de gemeente de verkiezingen aan het voorbereiden of krijgen de laatste trainingen om straks in het stembureau te shinen. Na de kabinetsval staan ze in de startblokken.

Het doel: de verkiezingsdag op 22 november. "We zijn op dit moment aan het kijken welke locaties kunnen dienen als stembureaus", vertelt een woordvoerder van de gemeente Dijk en Waard. "Zodra die in beeld zijn kijken we naar wat we nodig hebben aan spullen." Eerder bleek uit onderzoek van Streekstad Centraal dat bijna alle stembureaus in onze regio toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Dat wil zeggen dat de locaties geen drempels en smalle gangen hebben, waardoor mensen met bijvoorbeeld een rolstoel of rollator ook naar binnen kunnen. In Dijk en Waard zijn 37 van de 38 stembureaus toegankelijke. De enige uitzondering in de gemeente is de stemlocatie in Café De Bonte Koe in Koedijk.

Terug naar de voorbereidingen voor de verkiezingen van aankomende november. Wat er gaat gebeuren nadat alle benodigde spullen zijn gereserveerd in het stembureau? "Vanaf september richten we ons op de bezetting van de stembureaus."


Tijdens de verkiezingen van afgelopen maand greep de gemeente Dijk en Waard in. Er kwamen klachten binnen dat het lastig was om met een klein potloodje een stem uit te brengen op het gladde stembiljet. Daarom heeft de gemeente besloten om de rode potloden op alle stembureaus te vervangen voor een langere variant. "Wij letten er bij het tellen op dat de gekleurde hokjes niet uitvagen", vertelde de gemeentewoordvoerder destijds.


Pin It
Bekeken: 1041x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/