Het college van Dijk en Waard heeft groen licht gegeven voor de voorbereiding van de herontwikkeling van de Gildestraat in het Stationskwartier. Het project staat vooral in het teken van woningbouw, maar het maakt ook de weg vrij voor uitbreiding van het Oogcentrum Noordholland en een vernieuwde openbare ruimte.

Voor het Stationskwartier Dijk en Waard is project 'Gildestraat' een belangrijke ontwikkeling waarin veel samen komt. Het is een bedrijvig deel van De Scheg, dat voor een goed deel samen met de Westpoort zal worden gebruikt voor woningbouw. Even verderop is er nog de zuidelijke rand van bedrijventerrein Beveland.  De gemeente is al samen met marktpartijen en corporaties bezig met de (verdere) ontwikkeling van deze gebieden. "De Gildestraat vormt tevens een belangrijke schakel in de nieuwe oost-west verbindingen in onze gemeente, zoals we vanuit onze visie op ons Kanaalpark Dijk en Waard beogen", aldus de gemeente.

Het Oogcentrum Noordholland wil haar bovenregionale zorgvoorziening uitbreiden op de gemeentegrond er direct naast. Verder is tegenover het oogcentrum een 'urgentielocatie' voor sociale woningbouw in onderzoek. "De gemeente sluit een samenwerkingsovereenkomst met Woonstichting Langedijk waarin de haalbaarheid van de gezamenlijke ambitie om tot zo’n 100 huurwoningen te komen wordt onderzocht", vervolgt de gemeente. "Inmiddels hebben zich ook andere initiatiefnemers gemeld met ontwikkelplannen voor bestaand particulier vastgoed aan de Gildestraat."

Nu de mogelijke verkoop van de gemeentelijke kavels aan de Gildestraat samenvalt met particuliere initiatieven, gaat het gemeentebestuur aan de slag met de voorbereiding van een integrale ontwikkeling van de Gildestraat. De gemeente brengt de nieuwe initiatiefnemers, de bestaande ondernemers en eigenaren samen. De bedoeling is te komen tot een stedenbouwkundig plan op basis waarvan initiatiefnemers hun individuele bouwplannen verder  kunnen ontwikkelen.
Pin It
Bekeken: 1957x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/